Po žilinských uliciach premáva oddnes desať nových trolejbusov

20.12.2012 Žilina

Žilina 20. decembra (TASR) – V areáli Dopravného podniku mesta Žiliny uviedli dnes predpoludním oficiálne do pravidelnej prevádzky desať nových trolejbusov. Samospráva metropoly severozápadného Slovenska vynaložila na nákup siedmich dlhých kĺbových a troch krátkych trolejbusov približne 4,8 milióna eur.

„Táto investícia určite výdatne skvalitní trolejbusovú dopravu v našom meste. Naštartovali sme proces jej postupného približovania štandardu európskych metropol. Zároveň je to krok k náprave celé desaťročie zanedbávanej obnove vozového parku trolejbusov nášho dopraného podniku,“ skonštatoval žilinský primátor Igor Choma.

Mesto plánuje nákup ešte ďalšej desiatky nových trolejbusov, troch dlhých a siedmich krátkych. „Chceme cestujúcim poskytnúť väčšiu bezpečnosť a komfort. Verím, že to obyvatelia aj návštevníci Žiliny ocenia,“ zdôraznil primátor s tým, že moderné trolejbusy budú vyrážať do ulíc v neprehliadnuteľných žilinských žlto-zelených farbách.

Moderne vybavené nízkopodlažné trolejbusy podľa neho významne posilnia celú mestskú hromadnú dopravu v Žiline. „Napriek všeobecne veľmi nepriaznivej ekonomickej situácii samospráv je táto pomerne nákladná investícia dôkazom, že sa nám darí konsolidovať finančný mechanizmus mesta Žilina,“ dodal Choma.
 

Vyberte región